Кой какво предлага?  Крум Зарков внесе своите идеи още в първия

...
Кой какво предлага?  Крум Зарков внесе своите идеи още в първия
Коментари Харесай

Трети парламент ще опита да реформира КПКОНПИ frognews.bg

Кой какво предлага? 

 

Крум Зарков внесе своите хрумвания още в първия ден от работата на актуалното Народно заседание. Те плануват петима души да са в състава на КПКОНПИ като двама се избират от Народното събрание, по един се избират от общите събрания на Върховния административен и Върховния касационен съд и един, който е назначен от президента. Идеята е те да се редуват на председателския пост, който да се заема за 1 година. Основният претекст за тези оферти е, че те подсигуряват самостоятелност на органа и професионален състав. 

 

ПП-ДБ също внесоха концепциите си в първите дни живот на сегашния парламент. Те също включват в КПКОНПИ да влязат петима членове, един от които да е ръководител. Според предложенията ръководителят, зам.-председателят и членовете на Комисията се избират от Народното събрание по предложение на депутатите. Предлага се да се дадат повече проверяващи функционалности на инспекторите.

 

И двете оферти допускат делене на антикорупционната комисия на две: комисия за противопоставяне на корупцията и комисия за нелегално добито имущество.

 

ГЕРБ повтарят предложенията на отишлото си служебно държавно управление и ПП-ДБ, само че желаят още двама души да влязат в състава на КПКОНПИ - т.е. седем души. Идеята е те да се оферират по следния ред - един от президента, който да се гласоподава от депутатите и при случай, че е отхвърлена, президентът да предложи различен претендент. Останалите шестима членове да се избират от народните представители. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР